Resonansbehandling

Förord om energi

Allting i våra kroppar, i naturen, i universum, ja i ALLTING vibrerar energi i olika frekvenser och bildar olika resonanser.
Således ÄR allting även energi i olika former.
Detta är inget nytt under solen, detta har naturfolken känt till sedan urminnes tider.

Energi = Liv, ingen energi – inget liv. Således kan man enkelt konstatera att energi är grunden för allt som existerar, finns överallt, och är motorn till allt.

Den har under tidens lopp, som ett kärt barn, fått många olika namn.
I Indien benämns den som Prana, i Kina Qi, hos de Shamanska Indianerna Medicinen, Healingkraft här i Västerlandet och Den Helande Strömmen som Bruno Gröning kallade den. Det var han som på 1940/50-talet förklarade vad energin handlar om: den kommer från Gud och är en helande våg som Gud sänder till oss alla hela tiden. Människorna har glömt bort den, men inte djuren, växterna och resten av Naturen.
Det är av den enkla anledningen som de vilda djuren, all växtlighet och Naturen är så livskraftig medan vi människor oftast är tvärtom...

Energin är självgående och rör sig av sig självt, vi behöver inget göra.

Kraften tar sig fram och vill faktiskt även komma in, igenom och ut ur oss. Genom att dagligen tanka energi, genom att sätta oss ned och ta in den goda energin, som helar, med öppna, tomma, fria händer och fri rygg minst 2 ggr 15 minuter dagligen laddar vi vårt mänskliga batteri.
Det gör oss lugna, avslappnade och friska, allt enligt Bruno Gröning.
Energin gör kroppen hel och har förmågan att kunna läka allt och alla.

Det viktiga är att vi tror på och är öppna för energins alla olika möjligheter att läka, gör vi inte det så stänger vi / minskar vi möjligheterna till att läka och bli friska.Att ha en stark tro, tillit och en stark inre övertygelse om det vi vill uppnå så ökar även möjligheterna till det i samma omfattning!

Vad är då egentligen smärta respektive energi?

En tämligen vanlig åkomma idag är smärta, kanske är det till och med den vanligaste? Många människor tror då att de är sjuka, de tar även smärtstillande läkemedel för att döva smärtan. Dessa läkemedel fungerar som så att de stänger av signalen från nervsystemet så man inget ska känna. Det blir symboliskt som att tejpa för varningslampan i instrumentbrädan på bilen när den börjar lysa, hur många gör det...
Detta är en mycket kortsiktig lösning som kan få katastrofala följder på tid och längd, vem vill köra en motor utan olja och hur länge går det...

Vad är då smärta egentligen ett uttryck för?
Jo smärta är ingenting annat än Energibrist, alltså utmattning, trötthet!

Där energin flödar som den ska finns varken smärta eller värk. Därför ska man inte undertrycka smärta på konstgjorda sätt, eller gå i försvar mot smärtan, vilken bara är kroppens eget uttryckssätt att tala om att den saknar energi.Vad bör man istället göra?

Jo man bör ta upp kraften och samtidigt känna och släppa upp och andas in alltihop för att kraften sköljer iväg allt, utmattningen slussas ut från platsen där det värkte i kroppen och ut ur den.
Efter varje utmattning kommer det ny energi från Källan, vi är i ständig strömmande rörelse och vi är genomströmmade av energi.

Kroppen brukar ofta uppvisa tre olika förekommande temperaturer.

Värmeutveckling, vilket betyder påfyllning av energi (t.ex. feber, inflammation).
Isande kyla, vilket innebär att utmattning rensas ut ur kroppen (frossa, invändig kyla i kroppen).
Och till sist det normala tillståndet, en fräsch, sval fläktande kyla när energin strömmar helt fritt utan motstånd.

Utmattning uppstår genom låsning, och varje låsning är ett sundhetstecken i förhållande till någonting som inte stämmer eller inte fungerar, alltså en barnsäkring...Vår enda uppgift blir att hålla energiflödessystemet öppet!

Trauma och stress orsakar energiobalanser - sjukdom

När vi tar oss ur stressen, får nervsystemet att fungera normalt, så alla nervimpulser fungerar som de ska, då får även energin möjlighet att kunna ta sig fram och hela allt som är energifattigt.
Man blir även frisk när man tar sig ur stressen, allt enligt Dr. Gerhard Ryke Hamers fantastiska forskningsarbete.

Stress i olika former och grader beräknas ligga bakom minst 95% av all sjukdom.

Vad händer i kroppen hos en stressad människa?

När människor är uppstressade blir olika delar på kroppen ofta spända, hårda och stela. Energin är blockerad och kommer inte fram.
Massage och dylika behandlingar hjälper ofta inte, på grund av att de ganska ofta är hårda och då svarar kroppen med att gå i försvar.

Den säger stopp, blir hård och gör allt i sin makt för att inte släppa in.
Spänningarna ger upphov till smärta och när kroppen går i försvar ökar dessa vilket skapar ännu mer smärta...

När vi är stressade fungerar inte heller vår matsmältningsapparat som den ska, vi kan inte smälta och tillgodogöra oss näringen ur maten vi äter kortfattat uttryckt. Vi kan även få ont i magen när vi äter för fort, vilket är kroppens naturliga signal på att vi helt enkelt äter för fort...Att lyssna på kroppens signaler är alltså prio ett – kroppen talar alltid tydligt och väl om hur vi mår – bara vi lyssnar på den!!

När vi äter för fort och matsmältningen inte fungerar som den ska, kan vi även få näringsbrister i olika grader. Vi kan även få magkatarr, eller ännu värre, magsår om det vill sig illa.

Magens känsla är oro, för mycket oro, vilket vi ofta har vid stress, ger också ofta i långa loppet olika problem med magen.
Magens muskulatur blir ofta även den spänd och hård, med olika muskelknutor som i sin tur ger upphov till smärta.

Hur många känner igen sig i detta?

Resonansbehandling – löser upp stagnerad energi

Massage i jämförelse med resonansbehandling.
En vanlig ordinär massagebehandling ger ofta ett skönt välbehag om en människa är stressad och spänd, men är den alltför stressad och hårt spänd kan den ibland faktiskt resultera i motsatsen.
När en väldigt spänd, hård muskulatur i kroppen behöver lösas upp, försvarar den sig ofta genom att spänna sig ännu mer om den möter ett alltför hårt motstånd, som ibland sker vid vissa fomer av massage.
Detta sker speciellt om smärtan skapar obehag.

Tänker man istället då tvärtom, som upphovsmannen till Resonansbehandling gjorde, Christian Helmrich, så händer det saker...
Han började tänka precis tvärtom, istället la han fingrarna på dessa hårda, spända områden, zoner, punkter och började arbeta med små små vågrörelser som man knappt kan urskilja.
Han brukar säga, de är finare än en spindelväv...

Vad hände då tror ni?

Jo kroppen svarade med att slappna av istället! Efter en liten stunds arbete på dessa områden så mjuknade dessa hårda spända strukturer i muskulaturen upp och temperaturförändringar i de olika områdena började ske. När kroppen rensade ut tröttheten inträdde iskyla till en början, sedan kom värme, vilket är ett tecken på energipåfyllning.

Resonansbehandling gör att kroppen öppnar upp så energin åter kan börja flöda fram fritt i organismen som den ska, för att kunna läka och hela.
Energiblockeringar löses enkelt och effektivt upp och ger upphov till att både blod- och energicirkulation kommer igång och ökar, liksom även att närings- och avfallstransporten fungerar som den ska.
När motorn till allt, energin, kommer fram som den ska, börjar vi även att andas bättre, vilket också är av största vikt (att vi andas rätt!!).

Resonansbehandling får kroppen att slappna av på ett Naturligt och enkelt sätt, så energin åter flödar fritt, vilket är en förutsättning för att den ska kunna läka och hela.Behandlingen är även helt smärtfri och utförs med kläderna på, allt för att undvika eventuella obehag som kan stressa den som blir behandlad.

Resonansbehandling kan utföras överallt på kroppen, skelett, leder, muskler, olika zoner, akupunkturpunkter, chakran osv...
Man jobbar även ibland mellan två zoner, punkter, för att få igång strömmen, den läkande energin mellan dem.
Kort sagt, överallt där det finns ett behov.

Din investering: 1a besöket hos mig 650:-, därefter 550:- per behandling.

 © 2015 Helhetsterapeuten ZT3D AB Besöksadress: Mariebergsgatan 20a 731 34 Köping Foto: Thomas Ljungqvist Web: NyWeb